Uvodna stran>Teme konference>Informacijska varnost in upravljanje tveganj
 
Novice
Program konference
Teme konference
Izbor IKT projekta
Izbor študentskega projekta
Sporočila za javnost
Galerija
Predstavitve
Pomembni datumi
Lokacija
Odbori
Kontakt
Pogled nazaj:
DSI 2011
DSI 2010
DSI 2009
DSI 2008
DSI 2007
DSI 2006
DSI 2005
DSI 2004
DSI 2003
Prireditelj
SDI
Organizator
IPMIT

Informacijska varnost in upravljanje tveganj


Vodita: mag. Andreja Sladoje Jemec   Sanja Štumberger Kovačič  

Integracija in interoperabilnost informacijskih rešitev v podjetjih in javnih ustanovah predstavljata ključni del ustvarjanja novih rešitev pri čemer vedno večjo vlogo igra področje informacijske varnosti in upravljanje varnostnih tveganj. Vključevanje popularnih spletnih tehnologij v poslovanje organizacij na najrazličnejših področjih je postavilo nove okvirje vprašanju informacijske varnosti.

Rdeča nit tokratne konference je »Ustvarimo nove rešitve!«, zato se bomo v okviru sekcije posvetili reševanju problematike informacijske varnosti v povezavi z novimi tehnologijami in posledično informacijskimi rešitvami. Ob tem ne gre pozabiti na dejstvo, da je veriga le toliko močna, kolikor je močan njen najšibkejši člen, katerega na področju informacijske varnosti predstavlja ravno posameznik, zato bomo razpravljali tako o zunanjih kot notranjih vidikih varnostnih tveganj s tehničnega in organizacijskega stališča.

V sekciji se bomo dotaknili tudi problematike varovanja osebnih podatkov in zasebnosti, saj se dojemanje slednje kritično spreminja z vedno večjo popularnostjo družabnih omrežij, tako v zasebnem kot poslovnem življenju. Ob tem bi se navezali tudi na relevantno zakonodajo.

Glede na vedno večji pomen obravnavane tematike so dobrodošli primeri dobre prakse vzpostavitve informacijske varnosti in ugotavljanja varnostnih tveganj ter predstavitve izvedenih raziskav področja. Poleg tega lahko v sekciji razpravljamo o pravnih dilemah, povezanih z implementacijo novih tehnologij, in vprašanjem zasebnosti ter varovanja informacij.

Namen sekcije je osvetliti področje informacijske varnosti ter dvigniti nivo zavedanja posameznikov in organizacij, tako glede problematike računalniške kriminalitete, kakor tudi glede pomena vzpostavitve primernih varnostnih pristopov.

Pokrovitelji
Pokrovitelj konference
Pokrovitelj dneva
Pokrovitelj večernega dogodka
Pokrovitelj
Medijski pokrovitelj
Pokrovitelj opreme
Osvežitev konference
© DSI 2012 Neolab: Razvoj informacijskih rešitev