Novice
Program konference
Teme konference
Izbor IKT projekta
Izbor študentskega projekta
Sporočila za javnost
Galerija
Predstavitve
Pomembni datumi
Lokacija
Odbori
Kontakt
Pogled nazaj:
DSI 2011
DSI 2010
DSI 2009
DSI 2008
DSI 2007
DSI 2006
DSI 2005
DSI 2004
DSI 2003
Prireditelj
SDI
Organizator
IPMIT

VABLJENO PREDAVANJE


Torek 12:00 – 13:00
Evropa A

 

 • Henry Franken, BiZZdesign, The Open Group: Poslovno-informacijske arhitekture z uporabo TOGAF® in ArchiMate®* (50 min)

  CV:
  Henry FrankenDr. Henry Franken je izvršni direktor podjetja BiZZdesign in predsednik ArchiMate Foruma organizacije The Open Group. Svoje delo je predstavljal na številnih konferencah in je soavtor različnih člankov v mednarodno priznanih revijah in konferenčnih zbornikih ter prispevkov organizacije The Open Group. V podjetju BiZZdesign je odgovoren za razvoj in inovacije, pri čemer je zanj ključna skladnost in prispevek odprtim standardom. BiZZdesign je bil aktivno vključen v razvoj in urejanje specifikacij standarda ArchiMate 2. Poleg tega je BiZZdesign vključen tudi v delovno skupino, ki pripravlja novo verzijo standardne metode TOGAF in skrbi za njeno skladnost z ArchiMate. BiZZdesign ponuja orodja, svetovanje in izobraževanja za TOGAF in ArchiMate. Ponuja popolne in integrirane rešitve za načrtovanje in izboljševanje organizacij. Pri tem poslovni modeli, poslovno-informacijske arhitekture, upravljanje poslovnih zahtev in analiza ter upravljanje poslovnih procesov poglavitni sestavni deli njihovih rešitev.

  Kratek opis predavanja:
  Standard TOGAF® organizacije The Open Group je vodilna metoda za razvoj poslovno-informacijskih arhitektur, ki med drugim vključuje tudi proces, tehnike in najboljše prakse. Na drugi strani je standard ArchiMate® organizacije The Open Group vodilni jezik za integrirano modeliranje poslovno-informacijskih arhitektur, za opisovanje poslovne, aplikativne in tehnološke plasti ter povezav med njimi. V najnovejši različici jezika so dodali dve razširitvi jezika za modeliranje motivacije za arhitekturo (npr. cilje, načela in poslovne zahteve) ter za planiranje implementacije in migracije.
  V predstavitvi bo prikazano, kako ArchiMate dopolnjuje TOGAF:
  skupaj TOGAF in ArchiMate predstavljata izčrpen in popoln pristop k poslovno-informacijskim arhitekturam;
  ArchiMate poenostavi modeliranje izdelkov, ki jih predpisuje TOGAF;
  jedro ArchiMate in njegove razširitve zajemajo vse vidike, ki jih naslavlja TOGAF.

 
Povezuje: Tomaž Gornik.

*Predavanje bo potekalo v angleščini, brez prevajanja.

 

Nazaj na urnik
Pokrovitelji
Pokrovitelj konference
Pokrovitelj dneva
Pokrovitelj večernega dogodka
Pokrovitelj
Medijski pokrovitelj
Pokrovitelj opreme
Osvežitev konference
© DSI 2012 Neolab: Razvoj informacijskih rešitev